Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου: Αποχέτευσης Δημοτικών Ενοτήτων – Τρόποι εξόφλησης λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης

By 27-03-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 27/03/2017

Αριθ. Πρωτ.: 2031

1) Η  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ».

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη του έργου και προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησής του στις 25 Απριλίου 2017, με συνολικό προϋπολογισμό 2.790.000,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδότηση του έργου από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τμημάτων του δικτύου ακαθάρτων στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Κυδωνίας, Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου και Θερίσου και οι εργασίες ολοκλήρωσής του θα διαρκέσουν 24 μήνες.

 Ειδικότερα θα κατασκευαστούν δίκτυα ακαθάρτων στις περιοχές του Γαλατά, Σταλού, Δαράτσου και Αγίας Μαρίνας της Δ.Ε. της Νέας Κυδωνίας, στις περιοχές Καλαθά, Αγίου Ονουφρίου και Κορακιών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, στις περιοχές Περβολίων, Βαρυπέτρου, Λυγιδέ, Αγυιάς, Κυρτωμάδου, Πύργου και Μυλωνιανών της Δ.Ε. Θερίσου και της περιοχής Μεσοχωρίου της Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει κατασκευαστεί το 95 % του δικτύου αποχέτευσης των Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας και Ελ. Βενιζέλου και του κεντρικού τμήματος της Δ.Ε. Θερίσου.

 Το μεγαλύτερο μέρος των αγωγών που θα κατασκευαστούν, προβλέπεται να τοποθετηθούν κάτω από υφιστάμενους δημοτικούς δρόμους. Τα δίκτυα θα είναι από σωλήνα P.E. δομημένου τοιχώματος SN8 διαμέτρου Φ200, συνολικού μήκους 14 περίπου χιλιομέτρων.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται τα απαραίτητα κεντρικά φρεάτια επίσκεψης, τα οποία θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα σχέδια μελέτης, από σκυρόδεμα εσωτερικών διαστάσεων 0,80×1,20.

 Επίσης θα κατασκευαστούν και οι παροχετεύσεις που περιλαμβάνουν αγωγό Φ160 και το φρεάτιο από πολυαιθυλένιο (ή σκυρόδεμα μετά από εντολή της Υπηρεσίας).

2) Για τη Δ.Ε. Ακρωτηρίου ολοκληρώνεται σύντομα η «Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ακρωτηρίου», η οποία αφορά την αποχέτευση του υπολειπόμενου τμήματος του Ακρωτηρίου και πιο συγκεκριμένα τις περιοχές Σταυρός, Καμπάνι, Καθιανά, Παζινός, Στέρνες, Χορδάκι.

Το αντίστοιχο έργο αναμένεται να είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 20.000.000 ευρώ για το οποίο η ΔΕΥΑΧ θα αναζητήσει χρηματοδότηση.

3) ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΝΕΡΟΥ

           Η  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι με την εφαρμογή του άρθρου 71 του Ν. 4446/16 (για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές), σταμάτησε από 23/3/2017 η δυνατότητα πληρωμής με μετρητά σε φορείς που δεν αποτελούν νόμιμους αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής.

Ειδικότερα και όσο αφορά τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα είσπραξης από τα ΣΥΝ.ΚΑ και τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, για την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης.

           Η αδυναμία είσπραξης από τα ΣΥΝ.ΚΑ μπορεί να είναι προσωρινή δεδομένου ότι εξετάζεται από την διοίκησή τους η συνεργασία με τραπεζικό φορέα για την συνέχιση της είσπραξης μέσω Τραπεζικού Φορέα (που θα μπορεί να δέχεται και κάρτες).

 Συνεχίζεται όμως να υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (μετρητά ή με κάρτα) από τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης.

 Σήμερα σχεδόν όλα τα Τραπεζικά υποκαταστήματα και τα ΕΛ.ΤΑ, έχουν τη δυνατότητα (έναντι  μικρού οικονομικού αντιτίμου) να εισπράττουν λογαριασμούς είτε με μετρητά είτε με χρέωση του λογαριασμού, ώστε να κτίζεται το ψηφιακό σύνολο των αποδείξεων που απαιτείται για φορολογικούς λόγους.

          Επίσης όλες οι Τράπεζες έχουν τη δυνατότητα είτε για πάγια εντολή εξόφλησης λογαριασμών (που γίνεται την τελευταία ημέρα λήξης της ημερομηνίας του λογαριασμού και κατοχυρώνεται έτσι η έκπτωση του 15% της αξίας του νερού ύδρευσης στον επόμενο λογαριασμό), είτε για ηλεκτρονική πληρωμή εις βάρος του λογαριασμού, είτε για ηλεκτρονική πληρωμή μέσω κάρτας.

Όλες οι ανωτέρω συναλλαγές συμμετέχουν στο κτίσιμο του ψηφιακού συνόλου αποδείξεων.

 Δεδομένης τώρα της μη κεντροβαρικής θέσης των κεντρικών γραφείων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., όπου δυστυχώς εξακολουθούν να εισπράττονται οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μέσω ενός ταμείου (λόγω έλλειψης προσωπικού),

 π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε

 στους πελάτες της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. να επιλέξουν κάποιο από τους προηγούμενα αναφερόμενους τρόπους εξόφλησης λογαριασμών, με σκοπό την ταχύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτησή τους.

Πίνακας δυνατοτήτων εξόφλησης λογαριασμών Δ.Ε.Υ.Α.Χ. από τα Υποκαταστήματα των  Τραπεζών στα  Χανιά.

A/A ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤ/ΜΑ (Χρέωση Λογ/μου) ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤ/ΜΑ (Μετρητά στο ταμείο) ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ
INTERNET BANKING PHONE BANKING
EASY PAY
1 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
2 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
3 ALPHA BANK
4 ΕUROBANK ERGASIAS
5 ATTICA BANK
6 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
7 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

 

Close Menu