Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου υπογραφής σύμβασης υλοποίησης “Επέκτασης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων ΧΑΝΙΩΝ”

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 30/04/2013

Αριθ. Πρωτ.:  2284

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

        Σήμερα Τρίτη 30-04-2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι υπογράφτηκε στο γραφείο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκης Αποστολάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. κ. Ιωάννη-Ελευθερίου Μαργιώλου, η  σύμβαση υλοποίησης του έργου “Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων ΧΑΝΙΩΝ”, παρουσία του Δημάρχου κ. Μανώλη Σκουλάκη.

Κύριος του έργου καθώς και φορέας κατασκευής του είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ενώ Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό εκτέλεσης 10.337.156,50 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής,  από Εθνικούς Πόρους  καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου

Προβλέπεται η επέκτασή της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων  Χανίων, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί 170.000 ισοδύναμους κατοίκους από 117.000 που μπορεί να εξυπηρετήσει σήμερα,  επεξεργαζόμενο έτσι αυξημένα φορτία για ένα χρονικό ορίζοντα 20 ετών.

Αναλυτικότερα προβλέπονται:

Η επέκταση υφιστάμενων μονάδων με την κατασκευή πρόσθετων δεξαμενών εξάμμωσης, βιολογικών αντιδραστήρων, δεξαμενής καθίζησης, μηχανικής πάχυνσης, χωνευτών ιλύος, αεροφυλακίου, μηχανής συμπαραγωγής, πυρσού καύσης κλπ

Η κατασκευή πρόσθετων μονάδων απόσμησης, τόσο επί των υφισταμένων εγκαταστάσεων όσο και νέων.

Η κατασκευή νέων μονάδων (μονάδα επεξεργασίας λιπών και ελαίων, προετοιμασίας βιομηχανικού νερού κλπ)

Η αντιμετώπιση προβλημάτων σε υφιστάμενες μονάδες (υποδοχή και επεξεργασία απροφρακτικών)

Παράλληλα επεκτείνονται τα δίκτυα υποδομών (πόσιμου και βιομηχανικού νερού, στραγγιδίων, απόσμησης, καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής ενέργειας) για την εξυπηρέτηση νέων μονάδων και κατασκευάζεται κτίριο συνεργείου

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, με ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών 31/12/2015.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακόμα περισσότερες ιδιοκτησίες από διάφορες δημοτικές ενότητες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Χανίων.

Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία και αναβάθμιση του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τις προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

Με εκτίμηση,

Δρ. Μιχάλης Ζουμαδάκης

Βιολόγος

Υπεύθυνος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

dt_30-4-2013
Close Menu