Skip to main content
search

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έχει συμμετάσχει σε ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, εκμεταλλευόμενη έτσι κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία για την αξιοποίηση οικονομικών πόρων, με σκοπό πάντα τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.

Κύριος στόχος της ήταν και παραμένει, όχι μόνο η απόκτηση τεχνογνωσίας και εμπειριών για τα στελέχη της που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα, αλλά και η εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών που ακολουθούνται από αντίστοιχες επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού χώρου γύρω από θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Μέχρι σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έχει συμμετάσχει στα παρακάτω Ευρωπαϊκά προγράμματα και δίκτυα:

1. ERDF / SAPIC (1990-1991)

Experience exchange concerning water recourses and energy savings in an environmental respectful manner. (Πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειριών σχετικά με την εξοικονόμηση υδατικών πόρων και ενέργειας σεβόμενοι το περιβάλλον).

2. RECITE / ECOWAT (1992-1995)

European Cooperation Network on water supply and management making optimal use of renewable energies. (Δίκτυο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την παροχή και διαχείριση νερού αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

3. STRIDE Science and Technology for Innovation and Development (1991-1994)

Improved use and quality control of water recourses in Western Crete. (Βελτιωμένη χρήση και έλεγχος ποιότητας των υδατικών πόρων στη Δυτική Κρήτη).

4. PAVE (1995-1996)

Measurement of by-products of the chlorination of the potable water. (Μέτρηση των παραπροϊόντων της χλωρίωσης του πόσιμου νερού).

5. ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ (1995-1996)

Modernization of Potable Water system. (Εκσυγχρονισμός του συστήματος ύδρευσης των Χανίων).

6. ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ (1995-2001)

Completion of sewage system and construction of wastewater treatment plant through European Cohesion Funds. (Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χανίων).

7. PACTE/WATERAction Program for Local and Regional Authorities in Europe (1996-1998)

Water Know-How Development Project. (Πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνογνωσίας νερού).

8. EQUASE-External Quality Assurance (1996-2004)

Quality control of microbiological Laboratories for Potable water. (Έλεγχος ποιότητας των μικροβιολογικών εργαστηρίων για το πόσιμο νερό).

9. INTERREG IIIC East (2005 – 2007)

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG IIIC East δημιουργήθηκε ένα δίκτυο ανταλλαγής εμπειριών με τίτλο Municipal Services Network (MunServNet), η πρόταση του οποίου με τίτλο «Improving Sustainability of Municipal Service Provision in the Field of Water and Wastewater Management», χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από Εθνικούς πόρους.

Σκοπός του δικτύου ήταν η βελτίωση της οικονομικής αποτελεσματικότητας και περιβαλλοντικής αξιοπιστίας των επενδύσεων στον τομέα του νερού, καθώς και η αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτικών και του κοινού στα οργανωτικά θέματα σχετικά με αυτό.

10. MED (2010-2013)

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED, υλοποιήθηκε το έργο MEDIWAT με τίτλο: «Sustainable management of environmental issues related to water stress in Mediterranean islands» («Βιώσιμη Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων σχετικών με την έλλειψη νερού στα Μεσογειακά νησιά»), το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από Εθνικούς Πόρους.

Σκοπός του έργου MEDIWAT ήταν να παρέχει καινοτόμες και βιώσιμες τεχνικές, επιχειρησιακές και διαχειριστικές λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία προκαλούνται από την επιδείνωση της ποιότητας και την έλλειψη των αποθεμάτων του νερού στις Μεσογειακές νησιωτικές περιοχές.

Close Menu