Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Έργων Ρουμελιωτάκη – Λειβάδια

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

Χανιά 18-05-06

Σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο σε διάφορα σημεία του Δήμου Χανίων και τα οποία επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Αριστείδη Παπαδογιάννη, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Μιχάλη Ντάλλα, καθώς και στελέχη της επιχείρησης, σας γνωρίζουμε ότι:

Α) Με το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ)» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 355.000€, προβλέπεται να κατασκευασθούν κυρίως δίκτυα ακαθάρτων συνολικού μήκους 1.600μ. στην περιοχή Μόντε Βάρδια Λενταριανών καθώς και σε ορισμένους μεμονωμένους δρόμους του σχεδίου πόλεως Χανίων.
Τα κυριότερα δίκτυα αφορούν τις οδούς Ρουμελιωτάκη, Καρκαβάτσου, Καψωμένου, Καφάτου, Γεωργιλά, την επέκταση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στα Λενταριανά και σε υπό διάνοιξη δρόμους επεκτάσεως του σχεδίου πόλεως Χαλέπας.
Η υλοποίηση του έργου γίνεται από την Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων μετά από σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Χανίων και Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων.

Β) Έχει ήδη εγκριθεί από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή βασικών δικτύων ομβρίων στην περιοχή επέκτασης σχεδίου πόλεως ΣΟΔΥ Προφήτη Ηλία», που αφορά την κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της ανωτέρω νεοενταχθείσας στο σχέδιο πόλης περιοχής συνολικού προϋπολογισμού 415.000€.
Το έργο μετά από πρόταση του Δήμου Χανίων εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί η απαραίτητη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΥΑ.Χ. και Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του έργου και μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την έγκρισή της από την Περιφέρεια, θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου.

Γ) Με το κατασκευαστικό της συνεργείο η Δ.Ε.ΥΑ.Χ. κατασκευάζει κάθε χρόνο αρκετά εναπομείναντα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων, ομβρίων και ύδρευσης. Τα δίκτυα αυτά αφορούν κυρίως νεοδιανοιγόμενους δρόμους του Δήμου Χανίων.
Ήδη, φέτος έχουν κατασκευασθεί δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λειβάδια και συγκεκριμένα στην οδό Μπολιώτη, 1η και 2η πάροδο οδού Μπολιώτη, οδό Δεληγιαννάκη και 1η πάροδο οδού Δεληγιαννάκη συνολικού μήκους 950 μ.

Close Menu