Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου σχετικά με το ζήτημα των περιοδικών οσμών στην περιοχή Κουμπελή

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Με αφορμή την απαξιωτική αναφορά προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στο Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Οικισμού Κουμπελή, όπου γίνεται λόγος για «ανακολουθίες της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σχετικά με το πρόβλημα των δυσοσμιών στην περιοχή Κουμπελή», οι οποίες δημοσιεύθηκαν το Σάββατο σε τοπικές εφημερίδες και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον προσβλητικό για την ιστορία μιας Δημοτικής Επιχείρησης καταξιωμένης στη συνείδηση των πολιτών, η οποία με μια σειρά έργων υποδομής για την ύδρευση και την αποχέτευση τα τελευταία 25 χρόνια έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση και προστασία τόσο του χερσαίου όσο και του υδάτινου περιβάλλοντος στην πόλη των Χανίων και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Επί της ουσίας, σχετικά με το παραπάνω ζήτημα των περιοδικών οσμών στην περιοχή Κουμπελή και σε συνέχεια των όσων αναλυτικά και εμπεριστατωμένα περιγράψαμε σε Δελτίο Τύπου τον Αύγουστο του 2006, σας γνωρίζουμε συμπληρωματικά τα παρακάτω:

Α) την 15η Ιανουαρίου 2007 κατατέθηκε η ενδιάμεση έκθεση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, που αφορά την αποτίμηση παρεμβάσεων και τις προτεινόμενες δράσεις για την αντιμετώπιση των οσμών. Η έκθεση αφορά διάφορες εξειδικευμένες τεχνικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του έργου. Για ορισμένες απ’ αυτές έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία υλοποίησης, ενώ οι υπόλοιπες αξιολογούνται για να προγραμματιστεί η σταδιακή υλοποίησή τους.

Β) Στις 09-11-2006 η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ πραγματοποίησε έλεγχο τήρησης περιβαλλοντικών όρων και περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Χανίων που βρίσκεται στη θέση «Κουμπελή» του Ν. Χανίων, μετά από σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

 

Αποδεικνύεται επομένως και έμπρακτα ότι καθόλου ανακόλουθοι δεν είμαστε στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, αντιθέτως διαθέτουμε αρκετές ευαισθησίες σχετικές με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και σας δηλώνω ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ότι επιζητούμε την εποικοδομητική συνεργασία τους για την οριστική λύση του προβλήματος.

 Με εκτίμηση,

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Close Menu