Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου σχετικά με παράταση προθεσμίας τακτοποίησης οφειλών

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 23/10/2012

Αριθ. Πρωτ. 6097

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

              Σε συνέχεια της από 08 Οκτωβρίου 2015 προηγούμενης γνωστοποίησης προς τους καταναλωτές, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης των καταναλωτών και προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας τους, παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, η προθεσμία τακτοποίησης οφειλών των καταναλωτών προς τη Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ.

Έτσι, οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για το διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, καθορίζονται ως εξής:

  • 1. Όσοι καταναλωτές ανταποκριθούν στο κάλεσμα τακτοποίησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους μέχρι και την Τρίτη 03-11-2015, θα έχουν τη δυνατότητα του διακανονισμού σε μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη πληρωμή της 1ης δόσης.
  • 2. Όσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα τακτοποίησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους μέχρι και την Τρίτη 03-11-2015, για να αποφύγουν τη διακοπή υδροδότησης θα πρέπει να εξοφλήσουν το 25% της οφειλής και το υπόλοιπο 75% θα διακανονισθεί σε μηνιαίες δόσεις.
  • 3. Ο αριθμός των δόσεων του διακανονισμού θα εξαρτάται από το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής και το ποσό ανά μηνιαία δόση θα είναι κατ’ ελάχιστο 40 €.
  • 4. Εάν υπάρξει καθυστέρηση πληρωμής για πάνω από 2 μηνιαίες δόσεις θα γίνεται διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.
  • 5. Προϋπόθεση για την ισχύ του διακανονισμού είναι η εξόφληση των νέων οφειλών-λογαριασμών εμπρόθεσμα.

Παρακαλούμε πολύ τους καταναλωτές-οφειλέτες της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, όπως ανταποκριθούν το δυνατόν συντομότερα στο σχετικό κάλεσμα ρύθμισης των οφειλών τους μέχρι και την Τρίτη 03-11-2015, ούτως ώστε να αποφευχθούν μετέπειτα δυσάρεστες καταστάσεις, λόγω διακοπής της υδροδότησης του ακινήτου τους.

Υπενθυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, υπάρχει πλέον η δυνατότητα  στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στις Μουρνιές, να εξοφλούνται με την χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, τόσο οι λογαριασμοί ύδρευσης-αποχέτευσης όσο και οι δόσεις των διακανονισμών προηγούμενων οφειλών.

Close Menu