Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου σχετικά με κλείσιμο του ταμείου μας στο Δημαρχείο Χανίων – Προβλήματα ασφαλτικών τομών

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 28/5/2015

Αριθ. Πρωτ.: 2814

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

1) Τρόποι εξόφλησης λογαριασμών – Κατάργηση ταμείου Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στο Δημαρχείο Χανίων.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι δυστυχώς, παρά τον έντονο προβληματισμό μας και τις απεγνωσμένες μας προσπάθειες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να καταργήσουμε το ταμείο εξυπηρέτησης των καταναλωτών μας, το οποίο στεγάζονταν μέχρι σήμερα στο ισόγειο του Δημαρχείου (στα πρώην γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα το τακτικό προσωπικό της ΔΕΥΑΧ μειώθηκε κατά 50 εργαζόμενους, από 150 σε 100 και από τους τέσσερις (4) διαθέσιμους ταμίες έμειναν μόνο δυο (2). Όμως με δύο ταμίες δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν αδιάλειπτα δυο απομακρυσμένα ταμεία και να εξυπηρετούνται κατά διαστήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων (άδειες – ασθένειες). Αυτονόητο είναι βέβαια και το γεγονός ότι ταυτόχρονα το κεντρικό ταμείο της ΔΕΥΑΧ (εισπράξεις και πληρωμές) θα πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά στο κεντρικό κτίριο της ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και το γεγονός ότι από τις αρχές του 2012, με τεκμηριωμένες επιστολές στους αρμόδιους Υπουργούς, τονίζαμε με έμφαση την ανάγκη υλοποίησης των απαραίτητων ανταποδοτικών προσλήψεων που δεν επιβάρυναν επουδενί το Δημόσιο έλλειμά μας, χωρίς όμως να έχουμε θετικές ανταποκρίσεις στην πράξη, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις για την κατανόηση του προβλήματος και τις υποσχέσεις για επίλυσή του, καταλήξαμε στη δυσάρεστη για όλους μας απόφαση, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε κατ’ ελάχιστο τις συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας της Επιχείρησης.

Έτσι από την Τρίτη 02-06-2015 και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας σας, σας υπενθυμίζουμε ότι για την εξόφληση των οφειλών σας προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., θα μπορείτε να εξυπηρετείστε ως ακολούθως:

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

– Στα καταστήματα (super market) ΙΝ.ΚΑ. του Δήμου Χανίων και

– Στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (στο νέο δημοτικό κτίριο στις Μουρνιές στην συμβολή των οδών Μεγίστης Λαύρας 15 και Αρπακουλάκηδων, πριν το Νοσοκομείο) κατά τις εργάσιμες ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή  07:30 – 14:00.

ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

(η οποία ποικίλει ανάλογα με τον φορέα εξόφλησης)

– Στα ταμεία των ΕΛ.ΤΑ. όλης της χώρας.

– Στα ταμεία των συμβεβλημένων Τραπεζών με το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ

ή μέσω ebanking

ή μέσω πάγιας εντολής (αυτόματη χρέωση τραπεζικού λογαριασμού).

– Στο συμβεβλημένο κατάστημα πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Τζανακάκη 22, ΧΑΝΙΑ.

Μάλιστα σε ακτίνα 100 μέτρων γύρω από το Δημαρχείο Χανίων, τέτοια σημεία εξυπηρέτησης των καταναλωτών για την πληρωμή των λογαριασμών τους, βρίσκονται:

1 κατάστημα (super market) ΙΝ.ΚΑ. στην πλατεία 1866,

1 κατάστημα (super market) ΙΝ.ΚΑ. στην αρχή της οδού Αποκορώνου,

1 κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην αρχή της οδού Περίδου,

1 κατάστημα πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Τζανακάκη 22 και

5 καταστήματα Τραπεζών

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι από όλα τα παραπάνω σημεία είσπραξης (S/M ΙΝΚΑ, τράπεζες ταμεία & e-banking, ΕΛΤΑ) υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης τόσο λογαριασμών ύδρευσης – αποχέτευσης και μετά την ημερομηνία λήξης πληρωμής, όσο και των δόσεων διακανονισμού των καταναλωτών.

2) Προβλήματα αποκατάστασης ασφαλτικών τομών.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει την περίοδο αυτή τόσο η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. όσο και ο Δήμος Χανίων, είναι η μεγάλη δυσκολία στην αποκατάσταση των μικρών φθορών του ασφαλτικού καταστρώματος κυρίως μετά από βλάβες δικτύων υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση, οπτικές ίνες κ.λ.π.).

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και του Δήμου, λόγω συνταξιοδότησης του προσωπικού και απαγόρευσης των προσλήψεων, αδυνατεί να συγκροτήσει όπως παλιότερα ένα μικρό συνεργείο (5 εργάτες, ένας τεχνίτης, ένας οδηγός, ένας χειριστής) που μπορεί να παράγει 4-6 τόνους ασφαλτόμιγμα ημερησίως, σε μικρό μεταφερόμενο χειροκίνητο συγκρότημα που από 20ετίας διαθέτει η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και να καλύψει έτσι τις καθημερινές ανάγκες των μικρών φθορών.

Σήμερα, το τμήμα αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έχει μόνο ένα τεχνίτη, ενώ από τους συνολικά 17 οδηγούς – χειριστές του 2011, έχουν απομείνει 6 χειριστές – οδηγοί, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται το αμέσως επόμενο χρονικά διάστημα.

Συνολικά η πρώην Δ.Ε.Υ..Α. Χανίων και η πρώην Δ.Ε.Υ.Α. Ακρωτηρίου διέθεταν πριν από λίγα χρόνια έμψυχο δυναμικό 175 ατόμων. Σήμερα η ενιαία Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων των πρώην 7 Δήμων διαθέτει μόνο 100 άτομα προσωπικό.

Παράλληλα η αυξανόμενη οικονομική κρίση έχει μειώσει στο ελάχιστο τα δημοπρατούμενα δημόσια έργα και οι κύριες λατομικές επιχειρήσεις, που παλαιότερα κάλυπταν τις ανάγκες των αναδόχων δημοσίων έργων σε προμήθεια ασφαλτομίγματος, δουλεύοντας σχεδόν σε καθημερινή βάση (παρέχοντας στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και στο Δήμο τη δυνατότητα να προμηθεύονται σε καθημερινή σχεδόν βάση 4-10 τόνους ασφαλτομίγματος), σήμερα δυστυχώς λειτουργούν σπάνια λόγω του περιορισμού της ζήτησης από τους αναδόχους δημοσίων έργων οδοποιίας.

Για να παράγει ασφαλτόμιγμα το συγκρότημα του λατομείου, απαιτεί μια παραγωγή τουλάχιστον 150 τόνων ημερησίως (με προεργασία θέρμανσης ασφάλτου μιας ημέρας), γεγονός που δεν επιτρέπει την λειτουργία του μόνο για την κάλυψη της καθημερινής ζήτησης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (περίπου 10 τόνους) ή και των αναδόχων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που αναλαμβάνουν την επιδιόρθωση των ασφαλτικών τομών μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Απαιτείται δηλαδή και παράλληλη παραγγελία τρίτου αναδόχου για να ενεργοποιηθεί η παραγωγή ασφαλτομίγματος.

Μοναδική προσωρινή διέξοδο αποτελεί η πρόσληψη υπαλλήλων πεντάμηνης διάρκειας από το Δήμο Χανίων (αναμένεται να υλοποιηθεί στα μέσα του Ιουνίου), που σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (ενεργοποιώντας το μικρό παλαιό συγκρότημα παραγωγής ασφαλτομίγματος) θα παρέχει την δυνατότητα παραγωγής 4-6 τόνων ημερησίως, για την κάλυψη των μικρών φθορών των οδοστρωμάτων σε καθημερινή πλέον βάση.

Η ανωτέρω δράση παράλληλα με την δραστηριοποίηση του αναδόχου της  Δ.Ε.ΥΑ.Χ. για την αποκατάσταση των ασφαλτικών τομών (τις ημέρες παραγωγής ασφάλτου από τα λατομικά συγκροτήματα), θα βελτιώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την πραγματικά άσχημη κατάσταση των δρόμων, όσον αφορά τις τομές-λακκούβες που προσωρινά καλύπτονται με υποβάσεις.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποκαταστήσει σε σημαντικό βαθμό τα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου μας.

dt_20150528

Close Menu