Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Συνδέσμου Αποχέτευσης Περιαστικών Δήμων Χανίων 10ος 2009

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Χανιά 22/10/2009

Αριθ. Πρωτ. 3351

    Ο Σύνδεσμος Αποχέτευσης Περιαστικών Δήμων με Διευθύνουσα Υπηρεσία τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. υλοποίησε  ένα από τα σημαντικότερα έργα της ευρύτερης περιοχής την τελευταία 6ετία, αυτό της αποχέτευσης ακαθάρτων των Περιαστικών Δήμων Χανίων.

     Τμήμα του ανωτέρω δικτύου είναι και ο κεντρικός αγωγός που θα καταλήξει στην Αγιά. Τα πρώτα τμήματα του δικτύου μήκους 1350 μέτρων ολοκληρώθηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν μέχρι τον Μάιο  του 2005.

     Από το Ταμείο Συνοχής που συγχρηματοδοτείται το έργο, επιλέξιμη είναι μόνο η δαπάνη αποκατάστασης της ασφαλτικής τομής και όχι του συνολικού οδοστρώματος.

     Ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να συντηρεί το έργο μέχρι και 15 μήνες μετά την βεβαίωση περαιώσεως, οπότε και γίνεται και η οριστική του παραλαβή.

     Μετά την βεβαίωση περαιώσεως η ευθύνη συντήρησης του δρόμου μεταφέρεται στον τοπικό Δήμο ή στον αντίστοιχο φορέα του Δημοσίου που συντηρεί τον δρόμο.

     Το υπόλοιπο τμήμα μήκους 2.400 μέτρων ολοκληρώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε η τομή του τον Απρίλιο του 2009. Στο τμήμα αυτό η συντήρηση είναι ακόμη ευθύνη του εργολάβου.

     Σημειώνεται ότι στο ανωτέρω τμήμα η συνολική κατάσταση του οδοστρώματος (ακόμη και στα τμήματα που δεν υπάρχει τομή) είναι σε κακή κατάσταση και επιβάλει την πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος με εξυγίανση της σκάφης του δρόμου λόγω του υψηλού υδροφόρου ορίζοντα. Η επιχειρούμενη αποκατάσταση δεν αποτελεί ριζική λύση του προβλήματος και είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του ανωτέρω δρόμου (από τη γέφυρα της Εθνικής οδού και προς την Αγιά).

     Σημειώνεται επίσης ότι στον ανωτέρω δρόμο εκτός από τις εργασίες αποχέτευσης του Συνδέσμου έγιναν εργασίες τόσο από τον τοπικό Δήμο (ύδρευση) όσο και από  άλλες υπηρεσίες (ΟΤΕ , ΔΕΗ   κ.λ.π.)

 

 

Με εκτίμηση,

 

     Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ

     ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Close Menu