Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας Χ.Ν. 12-2-2013

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 12/2/2013

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 638

 

ΠΡΟΣ: Διευθυντή εφημερίδας «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ»

ΘΕΜΑ: Απάντηση στο δημοσίευμα «Λύματα στη Χρυσή Ακτή»

Κύριε  Διευθυντή,

Η αφορμή για τη σημερινή μας επιστολή – απάντηση δόθηκε εξαιτίας της δημοσίευσης της επιστολής του κ. Ιγνατίου Πούλαρη με τίτλο «Τι κάνει ο Δήμος για το Βαρύπετρο», στο φύλλο της Τρίτης 12-02-2013, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στην υπευθυνότητα «των αρμοδίων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.» καθώς και «σε χιλιάδες κυβικά νερού που χάνονται» και «σε τρύπες στην άσφαλτο» …

Με αίσθημα ευθύνης και προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και του κύρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τόσο εσάς όσο και τους συμπολίτες μας, ότι:

1) Σχετικά με τα «χιλιάδες κυβικά» που χάνονται από τη δεξαμενή νερού στα Μυλωνιανά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εν λόγω δεξαμενή τροφοδοτείται με νερό από αντλιοστάσιο που βρίσκεται στις πηγές του πλατάνου στην Αγυιά. Το σύστημα εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόματα, δηλαδή όταν κατέβει η στάθμη νερού στη δεξαμενή, τότε το αντλιοστάσιο στέλνει νερό μέχρι να γεμίσει η δεξαμενή οπότε και σταματάει. Λόγω κεραυνού στην περιοχή από προηγούμενη κακοκαιρία, το σύστημα αυτό χάλασε, δηλαδή η αυτόματη επικοινωνία μεταξύ αντλιοστασίου και δεξαμενής, αλλά για να μη μένει η δεξαμενή από νερό και μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά, θέταμε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο ούτως ώστε να στέλνει νερό για μία ώρα και κατόπιν να σταματάει μία ώρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιες φορές, κυρίως τη νύχτα, η δεξαμενή να υπερχειλίζει. Αυτό κράτησε περίπου δέκα ημέρες, αλλά εδώ και δεκαπέντε ημέρες που αποκαταστάθηκε η βλάβη, το αντλιοστάσιο λειτουργεί ξανά αυτόματα και ουδεμία υπερχείλιση ή διαρροή υπάρχει στην δεξαμενή Μυλωνιανών. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της υπερχείλισης της δεξαμενής, που δείχνουν ότι είναι στεγνά τα τοιχώματά της, δηλαδή ότι η βλάβη έχει αποκατασταθεί εδώ και αρκετό καιρό).

2) Σχετικά με τις τρύπες στην άσφαλτο που όπως αναφέρεται είναι πάνω από τρείς μήνες, αυτές δεν αφορούν τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. πράγματι έχει για αποκατάσταση (2) δύο τομές μία στο Κυρτομάδω και μία στην Αγία Κυριακή από δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης και τα οποία σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε με άσφαλτο εντός των προσεχών ημερών, αμέσως μόλις μπορέσουμε να προμηθευτούμε πίσσα, αφού αυτοί που βγάζουν ασφαλτόμιγμα στην περιοχή των Χανίων λειτουργούν ελάχιστα αυτή την εποχή.

Βέβαια μας προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, με περισσή ευκολία και αρκετή δόση
ειρωνείας, κατηγορείται η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για έλλειψη ευαισθησίας και υπευθυνότητας.

Ιδιαίτερα δε από κατοίκους μιας περιοχής που ήταν από τις πρώτες που μετά την επέκταση του Δήμου Χανίων με τον Καλλικράτη, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. επένδυσε σημαντικό χρόνο, έργο και επενδύσεις για να διασφαλίσει τόσο την ποσότητα αλλά κυρίως την ΠΟΙΟΤΗΤΑ του πόσιμου νερού της περιοχής.

Παρά τις όποιες σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα, σας διαβεβαιώνω ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σχεδιάζει και σκοπεύει να υλοποιήσει σημαντικά έργα υποδομής για την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση σε αρκετές περιοχές του πρώην Δήμου Θερίσου, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με εκτίμηση,

ΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

20130212_2

20130212_1
Close Menu