Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου σχετικά με συνεδρίαση στο Lublin της Πολωνίας στα πλαίσια του προγράμματος MUNSERVNET

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2007 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Lublin της Πολωνίας η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία συνίσταται από εκπροσώπους των 13 φορέων από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία και Ουγγαρία) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα MUNSERVNET, για το οποίο η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IIIC EAST και κατά 25% από ιδίους πόρους. Ο προϋπολογισμός του έργου που θα επιτελέσει η Δ.Ε.Υ.Α.Χ., η οποία είναι και η μοναδική Δ.Ε.Υ.Α. της Ελλάδας που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ανέρχεται σε 101.244 € και η ίδια συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα καλυφθεί με απασχόληση του υφιστάμενου προσωπικού της, χωρίς χρηματική επιβάρυνση της Επιχείρησης. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μιχάλη Καβρουλάκη, Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Προϊστάμενο Ηλεκτρομηχανολογικού Τμήματος, Υπεύθυνο του Προγράμματος MUNSERVNET και από τον Δρ. Μιχάλη Ζουμαδάκη, Βιολόγο, Υπεύθυνο Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων, Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Προγράμματος MUNSERVNET.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν διάφορα οικονομικά ζητήματα καθώς και ο προγραμματισμός των υπολοίπων δράσεων και συναντήσεων στα πλαίσια του προγράμματος. Με αφορμή μάλιστα ότι αυτό λήγει σε 11 μήνες (31-12-2007), συζητήθηκε για αρκετό χρόνο παρουσία εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα μέλη της Τεχνικής Γραμματείας του προγράμματος, η μορφή με την οποία θα μπορούσε να συνεχιστεί στο μέλλον το πρόγραμμα MUNSERVNET. Πιθανή κατεύθυνση προς την οποία αναμένεται να κινηθεί είναι αυτή των νέων προκλήσεων για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, οι οποίες σχετίζονται με τις κλιματικές αλλαγές και αφορούν τόσο τον τομέα αποχέτευσης ακαθάρτων λυμάτων όσο και τους τομείς διαχείρισης των υδατικών πόρων και της άμεσης εξοικονόμησης νερού, με απαραίτητη πάντα την επικοινωνία και ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος και να συμβάλλει κι αυτό αντίστοιχα με τις δράσεις του στην επίλυσή του.

Στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2007 πραγματοποιήθηκε επίσης στην πόλη Lublin της Πολωνίας στα πλαίσια πάντα του προγράμματος MUNSERVNET, το 3ο προγραμματισμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα του «Διαχείριση ποιότητας στην προμήθεια νερού και στην επεξεργασία λυμάτων». Σ’ αυτό παρουσιάσθηκαν από τους συμμετέχοντες οι διαδικασίες και η μεθοδολογία για την απόκτηση των πιστοποιητικών ποιότητας, όπως του ISO 9001, που σχετίζεται με την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, του ISO 14001, που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και του ISO 18001, που αφορά την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων στις επιχειρήσεις. Από τις εργασίες του σεμιναρίου αποκομίσθηκαν σημαντικές εμπειρίες οι οποίες θα είναι πολύ χρήσιμες σε μελλοντική εφαρμογή των συγκεκριμένων συστημάτων ποιότητας και στη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων.

Νωρίτερα, στα πλαίσια πάντα του προγράμματος MUNSERVNET, είχαν πραγματοποιηθεί δυο ακόμα συναντήσεις μια στη Λειψία της Γερμανίας και μια στο Lublin της Πολωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε στη Λειψία της Γερμανίας το 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Τιμολογιακή Πολιτική των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης και Σχέσεις με τους πελάτες τους». Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Μιχάλη Ζουμαδάκη, Βιολόγο, Υπεύθυνο Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων, Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Προγράμματος MUNSERVNET, καθώς και την κ. Αγγέλα Βουλγαράκη, υπάλληλο του Τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Στο σεμινάριο παρουσιάσθηκαν από τους συμμετέχοντες από τις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, αφενός οι οργανωτικές δομές της κάθε επιχείρησης για την εξυπηρέτηση των πελατών τους στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης και αφετέρου αναλύθηκε διεξοδικά τόσο ο τρόπος τιμολόγησης όσο και ο τρόπος αποπληρωμής των παρεχομένων υπηρεσιών.

Τέλος, στις 09 και 10 Οκτωβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Lublin της Πολωνίας η προγραμματισμένη διημερίδα με θέμα: «Σωστή οργάνωση και διαχείριση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης». Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Μιχάλη Ζουμαδάκη, Βιολόγο, Υπεύθυνο Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων και Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Προγράμματος MUNSERVNET, ο οποίος παρουσίασε το θέμα «Σωστή διαχείριση νερού στην Ελλάδα, Οργανωτική Δομή της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του κοινού στα Χανιά», ενώ από τους εκπροσώπους των διαφόρων χωρών δόθηκαν αντίστοιχες πληροφορίες και παραδείγματα σωστής ή λάθους διαχείρισης έργων υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση. Επίσης, το πρόγραμμα της διημερίδας περιελάμβανε επισκέψεις σε σταθμούς ελέγχου υδροδότησης και διαρροών, σε δεξαμενές υδροδότησης και μέτρων προστασίας τους καθώς και σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εργαστηριακών ελέγχων της ποιότητας του νερού και των εκροών των βιολογικών καθαρισμών.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του MUNSERVNET θα πραγματοποιηθεί στη Λειψία της Γερμανίας από 07-09 Μαρτίου 2007 και θα έχει ως αντικείμενό της «Αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων».

 

Με εκτίμηση,

 

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

15-18_01_2007_lublin_munservnet_2

 

15-18_01_2007_lublin_munservnet

Close Menu