Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας Χ.Ν. 20-8-2012

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 20/8/2012

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 4327

 

ΠΡΟΣ: Διευθυντή εφημερίδας «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ»

ΘΕΜΑ: Απάντηση στο δημοσίευμα «Λύματα στη Χρυσή Ακτή»

Κύριε  Διευθυντή,

          Η αφορμή για τη σημερινή μας επιστολή – απάντηση δόθηκε εξαιτίας της δημοσίευσης του σχολίου του κ. Γ. ΚΩΝ. με τίτλο «Λύματα στη Χρυσή Ακτή», στο φύλλο της Δευτέρας 20-08-2012, όπου γίνεται αναφορά σε πιθανή δυσλειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ως αιτίου πρόκλησης της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή της Χρυσής Ακτής. 

Με αίσθημα ευθύνης και προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και του κύρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τόσο εσάς όσο και τους συμπολίτες μας, ότι «αποκλείουμε κατηγορηματικά ακόμα και την παραμικρή πιθανότητα να έχει προκληθεί η εν λόγω ρύπανση από τυχόν δυσλειτουργία, όχι μόνο του Βιολογικού Καθαρισμού των Χανίων που βρίσκεται στην περιοχή ΣΟΔΥ-ΚΟΥΜΠΕΛΗ αλλά και οποιουδήποτε αντλιοστασίου λυμάτων της περιοχής, αφού δεν έχει σημειωθεί καμία βλάβη στις προαναφερόμενες εγκαταστάσεις και δεν έχει γίνει οποιαδήποτε εργασία συντήρησης εξαιτίας της οποίας θα μπορούσε να έχει προκληθεί ρυπαντικό φορτίο στο ευρύτερο χερσαίο ή υδάτινο οικοσύστημα του Δήμου Χανίων.

Επομένως, τα αίτια της ρύπανσης θα πρέπει να αναζητηθούν είτε σε φυσικά αίτια δημιουργίας φυτοπλαγκτονικής βιομάζας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, είτε σε άλλες δραστηριότητες, ιδιαίτερα θαλάσσιες, στην περιοχή της Χρυσής Ακτής.

Παρακαλούμε δε, ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που με περισσή ευκολία, είτε από αφέλεια είτε από έλλειψη ενημέρωσης κατηγορούν κατά καιρούς τον Βιολογικό Καθαρισμό των Χανίων για παρόμοια φαινόμενα που παρατηρούνται στο θαλάσσιο περιβάλλον του Δήμου μας, να γνωρίζουν ότι η λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χανίων, είχε ως αποτέλεσμα την απορρύπανση και την εξυγίανση της θαλάσσιας περιοχής γύρω από την πόλη μας και τη σταδιακή βελτίωση και αναβάθμιση του ευρύτερου θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ας περιλάβουμε λοιπόν με σεβασμό και κατανόηση αυτό το έργο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή όλων μας, επομένως ανήκει σε όλους μας και θα εξυπηρετεί και θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του για πολλές γενιές στον τόπο μας.»

 

Με εκτίμηση,

 

ΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Close Menu