Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου ‘Εργων Ύδρευσης-Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ 27-2-2013

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 26/2/2013

Αριθ. Πρωτ. 850

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ20130227_1

Η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά από επεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων, με σκοπό την κατασκευή και συντήρηση των αντίστοιχων απαραίτητων υποδομών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και τη φροντίδα του ευρύτερου χερσαίου και υδάτινου οικοσυστήματος.

Πιο συγκεκριμένα και παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή των Χανίων κατά την εκτέλεση των εργασιών τους, τα συνεργεία ύδρευσης και αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κάνοντας χρήση δικών της μηχανημάτων, προχώρησαν στην υλοποίηση μιας σειράς έργων.

Α) Το συνεργείο της ύδρευσης, πέρα από τα έκτακτα καθημερινά περιστατικά σπασίματος αγωγών ύδρευσης και επισκευής διαρροών, κατάφερε κατά την χειμερινή περίοδο, την ολοκλήρωση των παρακάτω έργων:

1) Στη Δημοτική Ενότητα Σούδας και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Πλατάνι, το συνεργείο της ύδρευσης επισκεύασε βλάβες στον αγωγό ύδρευσης Φ75 σε 5 διαφορετικά σημεία της πορείας του αγωγού. Εξαιτίας του δύσβατου σε ορισμένα σημεία της περιοχής, το συνεργείο χρειάστηκε περίπου 10 μέρες για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες επισκευές των σχετικών διαρροών. (ΦΩΤ-1, ΦΩΤ-2)

2) Για την εξυπηρέτηση των αναγκών υδροδότησης κατοικιών της περιοχής που μέχρι τότε υδροδοτούνταν με επιφανειακά λάστιχα μεγάλου μήκους, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κατασκεύασε αφενός στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου και συγκεκριμένα εντός του οικισμού στο Καμπάνι, δίκτυο ύδρευσης περίπου 150μ. τοποθετώντας υπογείως σωλήνα πολυαιθυλενίου Φ90 (ΦΩΤ-3) και αφετέρου στη Δημοτική Ενότητα Θερίσου και συγκεκριμένα στην περιοχή Βαρυπέτρου, το συνεργείο της ύδρευσης κατασκεύασε δίκτυο ύδρευσης περίπου 100μ. με αγωγό πολυαιθυλενίου Φ63.

Β) Προς αποφυγή τυχόν σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων αλλά και αφετέρου προς αποφυγή της δημιουργίας εστιών ρύπανσης και μόλυνσης ιδιαίτερα γύρω από κατοικημένες περιοχές, το συνεργείο της αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. πραγματοποίησε σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων τις παρακάτω εργασίες:

1) Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων μήκους 120μ. και διατομής Φ400 στην 1η πάροδο Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην περιοχή της Πελεκαπίνας της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου (ΦΩΤ-4), καθώς και κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων μήκους 50μ. και διατομής Φ400 στο Καμπάνι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου και περίπου 100μ. στην οδό Ψαρομηλίγκων στην περιοχή Αγίων Αποστόλων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας.

2) Καθαρισμός της κοίτης ρεμάτων στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας (ΦΩΤ-5), όπου τα φερτά υλικά και τα σκουπίδια δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή ροή των ομβρίων υδάτων, καθώς και στην περιοχή της Παρηγοριάς (ΦΩΤ-6), της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας.

Με εκτίμηση,

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Close Menu