Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ – Δελτίο τύπου Συγκέντρωσης Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. στις 13/10/2011

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΤΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΚΑΙ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 13/10/2011

 

Είναι ξεκάθαρο  για μας τους εργαζόμενους ότι πρόκειται περί λεηλασίας.

     Κυβέρνηση – Τρόϊκα – Ξένοι τραπεζίτες, με όλες τις μέχρι τώρα αποφάσεις τους, όπως και μ’ αυτό το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, λεηλατούν άγρια το εισόδημα των εργαζομένων. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική ανεξάρτητα από το πού ανήκουν οι εργαζόμενοι, είτε στο Δημόσιο είτε στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, είτε στον Ιδιωτικό τομέα όλοι θα είναι πτωχοί και εν δυνάμει άνεργοι. Το πρόβλημα είναι κοινό αφορά όλους.

Πέραν αυτών όμως αποδιοργανώνεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας αποδιοργανώνονται οι επιχειρήσεις, τα μαγαζιά, αφού δεν δημιουργούνται αναπτυξιακοί όροι. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα μαραζώσει, οι επιχειρήσεις των Δ.Ε.ΥΑ. δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα θέματα Υδατικών Πόρων αντιπλημμυρικών έργων, και διαχείρισης των λυμάτων με απρόβλεπτες συνέπειες στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής και στον τουρισμό.

     Μετά την επιβολή της φτώχειας σε όλους τους εργαζόμενους, θ΄αρχίσει το ξεπούλημα σε κάθετί δημόσιο, όλων των φυσικών και κοινωνικών αγαθών.

Στην Κρήτη θα βιώσουμε το ξεπούλημα της ενέργειας – το ξεπούλημα των νερών.

     Θα ξεπηδήσουν ξένες εταιρείες που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τρόϊκας και των ξένων τραπεζών που θα εκμεταλλευτούν τα νερά, τον ήλιο, τον αέρα και γενικά τον φυσικό πλούτο της Κρήτης.

     Η πρόσφατα εκλεγμένη περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει ν’ αντισταθεί να παραιτηθεί από τη σιωπή να συστρατευθεί με το λαό και τους εργαζόμενους για να πάρει τέλος αυτή η καταστροφική πολιτική.

     Εμείς σαν εργαζόμενοι στις Δ.Ε.Υ.Α. του Ν. Χανίων καταθέσαμε τις προτάσεις μας στους Βουλευτές των Χανίων , στην Βουλή  και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων και ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο μας. 

 

 

                                                                                    Χανιά  13/10/2011

Close Menu