Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου έναρξης εργασιών κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στη Χρυσή Ακτή 4ος 2015

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 8/4/2015

Αριθ. Πρωτ.: 1779

etpaΔ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υespa_

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Κρήτης και Νήσων Αιγαίου

2007-2013

               Σας γνωρίζουμε ότι από Δευτέρα 20-04-2015 έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής  δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις οδούς ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, ΜΕΤΕΩΡΩΝ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ και ΠΑΛΛΑΔΟΣ στην περιοχή «ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ» της Δημοτικής Ενότητας ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ του Δήμου Χανίων, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ Δ. ΧΑΝΙΩΝ, ΥΠΟΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ».

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες και θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ακαθάρτων καθώς και την κατασκευή παροχετεύσεων που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσίων ακτών της περιοχής, που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τα Χανιά θα πραγματοποιείται από τις οδούς Ιφιγένειας, Αγγέλων και Αγίων Αποστόλων.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό σύμβασης 5.299.570,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει στην προστασία της υγείας αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις περαιτέρω προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων όσο και των επαγγελματιών της περιοχής, για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, αλλά με δεδομένο ότι το σύνολο του φυσικού αντικειμένου του ανωτέρω έργου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015, επιλέξαμε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να αρχίσουν οι εργασίες, ούτως ώστε να έχουμε την λιγότερη δυνατή όχληση των κατοίκων της περιοχής εν όψει του καλοκαιριού.

Close Menu