Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 22-3-2012

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 22/03/2012

Αριθ. Πρωτ. 1486

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

      Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου 2012), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα: «Στο μονοπάτι του Νερού από την πηγή στο ποτήρι μας», το πρώτο μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε στις πηγές υδροδότησης του «Πλατάνου» στην Αγιά, ενώ το δεύτερο μέρος της θα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης των Χανίων στον Άη Γιάννη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 22-03-2012 και ξεκίνησαν στις 09:00 π.μ., οπότε και έφτασαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χανίων στον αύλειο χώρο του αντλιοστασίου της Αγιάς.

Εκεί ενημερώθηκαν από τον κ. Μιχάλη Ζουμαδάκη, Βιολόγο, Υπεύθυνο Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., για τον κύκλο του νερού και ειδικότερα για την συνολική λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χανίων, από τις πηγές μέχρι τη βρύση του σπιτιού μας, με στόχο την απόκτηση αφενός πολύτιμων γνώσεων και αφετέρου ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησής τους, ως ποιοτικά εφόδια για τη ζωή τους, σχετικά με τη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Στη συνέχεια περπατώντας διαμέσου του παρόχθιου μονοπατιού γύρω από τη λίμνη της Αγιάς, έφθασαν στο κεντρικό σημείο όπου βρίσκονται τα θυροφράγματα και ελέγχουν την στάθμη της λίμνης και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τους σκοπούς και την χρησιμότητα του τεχνητού οικοσυστήματος-βιοτόπου της λίμνης της Αγιάς.

Η τελευταία φάση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης των Χανίων στον Άη Γιάννη, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν τόσο για ιστορικά στοιχεία της Δεξαμενής όσο και για τη χρησιμότητα και λειτουργία του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στον αύλειο χώρο της Δεξαμενής του Άη Γιάννη.

Με εκτίμηση,

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ &

ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

photo1_22-03-2012
photo2_22-03-2012
Close Menu