Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου σχετικά με τα Δίκτυα Ακαθάρτων Ακρωτηρίου

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 14/9/2011

Αριθ. Πρωτ. 1771 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της ουσιαστικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας έχει κατασκευαστεί μεγάλο μήκος αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του ευρύτερου χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος.

 

Ένα σημαντικό μέρος τέτοιου δικτύου έχει κατασκευαστεί και στην Δημοτική Ενότητα του Ακρωτηρίου και γι’ αυτό παρακαλούμε τους δημότες αυτής της ενότητας, όπου έχει κατασκευαστεί και έχει τεθεί σε λειτουργία δίκτυο αποχέτευσης, να κατανοήσουν ότι υποχρεούνται να προσέρχονται στο αρμόδιο γραφείο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. απ’ όπου θα παραλαμβάνουν τα σχετικά έντυπα και πληροφορίες, ώστε στη συνέχεια να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την σύνδεση του ακινήτου τους με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, το οποίο κατασκευάστηκε στην περιοχή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύνδεση με τα δίκτυα αποχέτευσης είναι  υποχρεωτική για τους ιδιοκτήτες  των κτισμάτων που βρίσκονται σε δρόμο όπου λειτουργεί δίκτυο αποχέτευσης.

Μετά τα παραπάνω σας γνωστοποιούμε ότι:

  • 1. Μετά τις 30-09-2011 σε όλα τα ακίνητα, που βρίσκονται σε δρόμο όπου λειτουργεί δίκτυο αποχέτευσης θα χρεώνονται τα τέλη χρήσης του δικτύου αποχέτευσης.
  • 2. Μετά το τέλος Φλεβάρη 2012, όσα ακίνητα που έπειτα από αυτοψία έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητές τους (προκαταβολή ή δόσεις) θα υπόκεινται σε διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις.
  • 3. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας θα επιβάλλεται πρόστιμο (50% του κόστους της άδειας σύνδεσης) και επίσης θα κινδυνεύουν με διακοπή υδροδότησης.
  • 4. Δημότες που έχουν συνδεθεί με τον αγωγό αποχέτευσης χωρίς να έχουν πληρώσει τα προβλεπόμενα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης και χωρίς να έχουν πάρει έγγραφη άδεια αποχέτευσης, θα θεωρούνται μη νομίμως συνδεδεμένοι.
  • 5. Συνημμένα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν με την αίτηση είναι :
  1. Αντίγραφο Οικοδομικής άδειας θεωρημένο από την πολεοδομία του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ή άλλο στοιχείο που να βεβαιώνει την νομιμότητα του κτιρίου, επικυρωμένο από την πολεοδομία του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ.
  2. Αν το κτίριο στερείται Οικοδομικής Αδείας, βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι ηλεκτροδοτείται πριν από τον Οκτώβριο 1994.  Στην περίπτωση αυτή κατάθεση και υπεύθυνης δήλωσης.
  3. Αντίγραφο λογαριασμού  ή λογαριασμών νερού του κτιρίου.

Για πολυώροφα κτίρια και για σωστότερο επιμερισμό του κόστους στους ιδιοκτήτες. Πίνακα Οριζοντίου  Ιδιοκτησίας.

  • 6. Ως αρμόδιοι υπάλληλοι για πληροφορίες, χορήγηση έντυπης αίτησης και παραλαβή των δικαιολογητικών ορίζονται οι:

Α) Κα Γεωργία Γρίβα,                              τηλ. 28210 36287

Β) Κος Δημήτρης Αναγνωστόπουλος,        τηλ. 28210 36286

Γ) Κος Σταύρος Μαυρογένης,                   τηλ. 28210 36283

 

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ., τηρώντας απαρέγκλιτα την βασική αρχή της ίσης μεταχείρισης των δημοτών,  σας ενημερώνει για τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Δρ. Μιχάλης Ζουμαδάκης

Βιολόγος

Υπεύθυνος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Close Menu