Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Υπογραφής Σύμβασης για αντιπλημυρικά έργα (Τάφρου 2) 5-9-2008

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

     Στο Γραφείο του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Μιχάλη Ντάλλα υπογράφτηκε σήμερα από τον Δήμαρχο του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΜΕΣΙΔΗ, τον Αντιδήμαρχο Χανίων και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΑΛΛΑ, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποχέτευσης Δήμων Ακρωτηρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας κ. ΑΜΠΟΥ ΣΑΝΑΜΠ ΣΑΛΕΧ, καθώς και τον εκπρόσωπο της αναδόχου μειοδότη ΙΡΙΔΑΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΨΥΛΛΑΚΗ, η σύμβαση για την ανάθεση κατασκευής του έργου: ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΠΟΛΕΩΣ ΧΑΝΙΩΝ – Υποέργο: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ Τ2.

 

Το υποέργο αυτό αφορά την ολοκλήρωση κλειστής αντιπλημμυρικής τάφρου διαστάσεων (3μΧ2μ) από οπλισμένο σκυρόδεμα κατά μήκος της οδού Αγ. Μαρίνας από τη διασταύρωση με την οδό ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ στην περιοχή ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΟΧΙ του Δήμου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, η οποία συνδέεται με την ήδη κατασκευασμένη τάφρο. Η τάφρος θα έχει κατεύθυνση ανατολικά και θα συνεχίζει με τσιμεντοσωλήνα Φ1200 στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου. Το μήκος της κλειστής τάφρου είναι 1.029μ και της τσιμεντοσωλήνας 800 μ.

    Το έργο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής αλλά και για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του κόμβου Αγίας Μαρίνας (εισόδου της πόλεως Χανίων από την Εθνική οδό) που αναμένεται να δημοπρατηθεί από την ειδική υπηρεσία του ΒΟΑΚ.

    Το κόστος του έργου είναι 2.315.126,05€ και ο Φ.Π.Α. 439.873,95€. Δηλαδή το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 2.755.000€ και θα  χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σύμφωνα με την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 2427/28-5-2003 απόφασης του Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης.

    Ο Σύνδεσμος Αποχέτευσης των Δήμων Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας και ιδιαίτερα ο Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου ζητούν την  κατανόηση των κατοίκων της περιοχής και των  οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν, εκτιμάται όμως ότι η χρονική περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη για την υλοποίηση του έργου και την ελαχιστοποίηση των οχλήσεων.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ   ΝΤΑΛΛΑΣ

  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ   ΧΑΝΙΩΝ

Close Menu