Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου για την εκλογή στο νέο ΔΣ της ΕΔΕΥΑ του Προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ κ.Αντώνη Σχετάκη

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 24/11/2014

Αριθ. Πρωτ.: 8692  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

         Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 26ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014. Η Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ήταν εκλογο-απολογιστική, δηλαδή μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. καθώς και της Ελεγκτικής Επιτροπής της για την επόμενη πενταετία.

Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. το οποίο απαρτίζεται από 13 μέλη, εκλέχθηκε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ κ. Αντώνης Σχετάκης, ενώ πλειψηφών της εκλογικής διαδικασίας αναδείχθηκε ο κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης.

Σημειώνεται ότι στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. πήραν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων). Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ένωσης (Οικονομικής και Τεχνικής) στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και συζήτησαν οικονομικά και τεχνικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης, ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα την Λάρισα. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία φέτος κλείνει 25 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στον τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης έχει χαρακτηρισθεί ως ένα πολύ πετυχημένο δείγμα αποκέντρωσης και συλλογικής προσπάθειας που όμως δεν έχει αναγνωρισθεί θεσμικά μέχρι τώρα από την Πολιτεία.

Η Ένωση είναι το συντονιστικό όργανο των Δ.Ε.Υ.Α. και έχει ως μέλη της μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» 118 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης από όλη την Ελλάδα, που εξυπηρετούν με υπηρεσίες Ύδρευσης – Αποχέτευσης, Άρδευσης, Αφαλάτωσης και Τηλεθέρμανσης περίπου 5 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας μας.

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α εκπροσωπεί τα μέλη της στην Πολιτεία, συντονίζει τις ενέργειές τους και υποβοηθεί τις επιχειρήσεις της σε όλες τις φάσεις του έργου τους με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες.

Στη διάρκεια της εικοσιπενταετούς πορείας της η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει συμβάλει τόσο στην επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων των Δ.Ε.Υ.Α. όσο και στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού ρόλου τους. Η Ενωση εκπροσωπεί τον τομέα ύδρευσης – αποχέτευσης της χώρας μας στην EUREAU, την Πανευρωπαϊκή Ενωση των Επιχειρήσεων και των Ενώσεων επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Close Menu