Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Νερό, ζω με αυτό, δε ζω χωρίς αυτό

By 12-05-2017April 28th, 2021No Comments

22 Μάρτη 2004, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων προτίμησε μια βιωματική προσέγγιση, ξεναγώντας «στο μονοπάτι του νερού από την πηγή μέχρι τη βρύση του σπιτιού μας», τους μαθητές του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Χανίων, το οποίο υλοποιεί πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα: «Νερό, ζω με αυτό, δε ζω χωρίς αυτό».

Επίσκεψη 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγίου Χανίων στη Λίμνη Αγυιάς Σημείο εκκίνησης ήταν το παρατηρητήριο στη λίμνη της Αγυιάς και επίσκεψη στη συνέχεια στο αντλιοστάσιο των πηγών που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, για να καταλήξουν στη Δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη, όπου τους 35 λιλιπούτειους μαθητές και τους συνοδούς τους, υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Μιχάλης Ντάλλας καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Οι μαθητές ενημερώθηκαν και για τις επιμέρους λειτουργίες και προβλήματα που υπάρχουν στην όλη διαδικασία υδροδότησης της πόλης μας και με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι είναι γνώστες αρκετών από τα θέματα που σχετίζονται με τη σπατάλη του νερού και τις προφυλάξεις που χρειάζεται να παίρνονται, επιδίδοντας μάλιστα στον Δήμαρχο σχετική επιστολή με οδηγίες και προτάσεις τους.

Καθίσταται σαφές επομένως ότι ο Δήμος Χανίων και ιδιαίτερα η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. διαθέτουν ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από το περιβάλλον, αναλαμβάνοντας όχι μόνο τις αναγκαίες πρωτοβουλίες αλλά και ανταποκρινόμενοι σε κάθε κάλεσμα στήριξης μιας τέτοιας προσπάθειας, που έχει ως στόχο της την κατά το δυνατόν συντομότερα διαμόρφωση συνείδησης γύρω από την τεράστια σημασία της διατήρησης ενός ποιοτικού περιβάλλοντος, που σε τελική ανάλυση σχετίζεται με την ποιότητα της ίδιας της ζωής μας και του πολιτισμού μας.

Close Menu