Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

MunServNet 11-07-2006

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG IIIC East δημιουργήθηκε ένα δίκτυο ανταλλαγής εμπειριών, το οποίο ονομάστηκε Municipal Services Network (MunServNet) και χρηματοδοτήθηκε η πρότασή του με τίτλο «Βελτίωση της βιωσιμότητας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης».

Σ’ αυτό συμμετέχουν εταιρείες, οργανώσεις και πανεπιστήμια που ασχολούνται με θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων από τις πόλεις και τις περιοχές της Λειψίας και του Βερολίνου από τη Γερμανία, του Νανσύ της Γαλλίας, του Poznan και του Lublin από την Πολωνία, της Huelva και της Marbella της Ισπανίας, της Γένοβα και της Αγκώνα από την Ιταλία, του Debrecen από την Ουγγαρία και των Χανιών και των Τρικάλων από την Ελλάδα.

Η συμμετοχή των Χανίων χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Σκοπός του δικτύου είναι η βελτίωση της οικονομικής αποτελεσματικότητας και περιβαλλοντικής αξιοπιστίας των επενδύσεων στον τομέα του νερού, καθώς και της αύξησης της ευαισθητοποίησης των πολιτικών και του κοινού στα οργανωτικά θέματα σχετικά με αυτό.

Στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος πραγματοποιούνται διάφορες συναντήσεις στις πόλεις που συμμετέχουν. Από τις 11-13 Ιουλίου 2006 γίνεται στα Χανιά η πρώτη συνάντηση ειδικών για θέματα πόσιμου νερού, η οποία θα αφορά το δίκτυο ύδρευσης Χανίων. Θα παρουσιαστεί η δομή και λειτουργία του δικτύου ύδρευσης της πόλης μας και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις από τους συμμετέχοντες για τα αντίστοιχα δίκτυα στις πόλεις τους. Αντικειμενικός σκοπός είναι να συλλεχθεί εμπειρία η οποία θα αξιοποιηθεί στον σχεδιαζόμενο εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης.

Στις 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εξαμηνιαία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Προγράμματος, η οποία εξετάζει την πορεία των εργασιών του δικτύου MunServNet καθώς και άλλα θέματα σχετικά μ’ αυτό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που ήρθαν στην πόλη μας για να μας μεταφέρουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους γύρω από το θέμα των δικτύων ύδρευσης. Είμαστε σίγουροι ότι θα αποκτήσουμε σημαντικές γνώσεις από τις παρουσιάσεις στα πλαίσια των εργασιών μας, οι οποίες θα μας χρησιμεύσουν στην καλύτερη αναβάθμιση του συστήματος ύδρευσης της πόλης μας.

munservnet
Close Menu