Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου κατασκευής δύο νέων αντλιοστασίων λυμάτων (Α2 & Α9) και συστήματος απόσμησης στο Α3

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 13/7/2011

Αριθ. Πρωτ. 789

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

simapΕυρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) espa

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013

      Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι, μετά την έγκριση του αποτελέσματος της σχετικής δημοπρασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., υπογράφτηκε σήμερα Τρίτη 13-07-2011 η σύμβαση με την ανάδοχη εργοληπτική εταιρεία ΤΟΞΟ Α.Ε.Τ.Ε. για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΝΕΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ Α2 ΚΑΙ Α9 (ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ – ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΧΑΝΙΩΝ), ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟς ΑΠΟΣΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Α3» με προϋπολογισμό  651.418,59 € (με Φ.Π.Α.).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα, σας γνωρίζουμε ότι:

Α) οι εργασίες που αφορούν το κομμάτι του έργου που σχετίζεται με την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Α3 που βρίσκεται στην περιοχή του Κουμ-Καπί (δίπλα από το θέατρο ΒΛΗΣΙΔΗ), αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου 2011. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει δυνατή η δραστική μείωση των δυσάρεστων οσμών γύρω από το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων Α3 στην περιοχή του Κουμ-Καπί, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των περιοίκων και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και

Β) Η κατασκευή των νέων αντλιοστασίων Α2 (επί της οδού Σήφακα) και Α9 (στην πλατεία του Τελωνείου Χανίων), τα οποία θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα και προβληματικά αντίστοιχα αντλιοστάσια που λειτουργούν από το 1983, πρόκειται να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων δυσλειτουργίας τους και στην καλύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των λυμάτων της περιοχής προς την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Χανίων.

Με το σημαντικό αυτό έργο υποδομής αφενός θα θωρακιστεί το αποχετευτικό σύστημα λυμάτων της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου θα διασφαλιστεί τόσο η υγεία των κατοίκων όσο και η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Ενετικού λιμανιού των Χανίων, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην τουριστική αναβάθμιση και ανάπτυξή του.

Με εκτίμηση,

Δρ. Μιχάλης Ζουμαδάκης

Βιολόγος

Υπεύθυνος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Close Menu