Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου – Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

 

ΠΡΟΣ : ΔΗΜΟΤΕΣ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

   Τα τελευταία 13 χρόνια έχει κατασκευασθεί μεγάλο μήκος αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή του Δήμου Ελ. Βενιζέλου με σκοπό την εξυγίανση του υπεδάφους, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

   Μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός οικοδομών, στις περιοχές όπου έχουν κατασκευασθεί δίκτυα Αποχέτευσης, έχει συνδεθεί με τους αγωγούς αποχέτευσης, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, δηλαδή τη χορήγηση έγγραφης άδειας σύνδεσης αποχέτευσης από το Δήμο Ελ. Βενιζέλου.

   Είναι όμως γνωστό ότι υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός οικοδομών οι οποίες έχουν συνδεθεί με τον αγωγό αποχέτευσης χωρίς να έχουν πληρώσει τα προβλεπόμενα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης και χωρίς να έχουν πάρει βεβαίως έγγραφη άδεια αποχέτευσης.

   Οι παραπάνω συνδέσεις χωρίς έγγραφη άδεια αποχέτευσης από το Δήμο, είναι παράνομες και προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με το 50% των τελών σύνδεσης και διακοπή υδροδότησης και αποχέτευσης.

   Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ.  και ο Δήμος Ελ. Βενιζέλου δεν μπορούν να ανεχθούν αυτή την άνιση μεταχείριση των πολιτών και θα αναγκασθούν να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις για τους συνδεδεμένους παράνομα.

   Όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο ακαθάρτων χωρίς έγγραφη νόμιμη άδεια αποχέτευσης είναι υποχρεωμένοι μέχρι 30/7/2007 να έχουν προσκομίσει στο γραφείο αποχέτευσης του Δήμου Ελ. Βενιζέλου τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την χορήγηση άδειας σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης.

   Επίσης, παράνομα συνδεδεμένοι θεωρούνται και όσοι έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έχει εκδοθεί το κόστος σύνδεσης, αλλά δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες τους ( προκαταβολή ή δόσεις).

   Την υποχρέωση για πρόσθετη συμπληρωματική άδεια σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων έχουν όσοι έχουν προβεί σε προσθήκη, σε ακίνητα που είχαν αρχική άδεια αποχέτευσης.

   Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η οικονομική τακτοποίηση γίνεται με τις τρέχουσες τιμές τιμολογίου.

   Μετά τις 30/7/2007, όσα ακίνητα που έπειτα από αυτοψίες θα ευρίσκονται συνδεδεμένα χωρίς να έχουν άδεια σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων θεωρούνται παράνομα συνδεδεμένα και πέραν του προστίμου (50% του κόστους της άδειας σύνδεσης ) κινδυνεύουν με διακοπή υδροδότησης και αποχέτευσης.

   Υπενθυμίζεται ότι η σύνδεση με τα δίκτυα αποχέτευσης είναι υποχρεωτική για τους ιδιοκτήτες των κτισμάτων που βρίσκονται σε δρόμο όπου λειτουργεί δίκτυο αποχέτευσης.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  

 

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΝΤΑΛΛΑΣ                                    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΚΕΜΕΣΙΔΗΣ

                                 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ   ΧΑΝΙΩΝ

Close Menu