Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Έγκρισης Συμβάσεων με Δήμους Θερίσσου & Ακρωτηρίου για επεξεργασία λυμάτων

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 8/6/2010

Αριθ. Πρωτ. 1612 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σήμερα Τρίτη 08/06/2010, εγκρίθηκαν ομόφωνα τα σχέδια των συμβάσεων υποδοχής και επεξεργασίας λυμάτων των Δήμων Θερίσου και Ακρωτηρίου, στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων.

 

Πιο συγκεκριμένα και όπως προβλέπεται μεταξύ άλλων από τις σχετικές συμβάσεις, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα επεξεργάζεται τα λύματα που προέρχονται:

Α) από τη διοικητική περιοχή του Δήμου Θερίσου, όπου οι αιτήσεις συνδέσεων προβλέπεται να ξεκινήσουν από τις 15/6/2010,

Β) από τη διοικητική περιοχή του Δήμου Ακρωτηρίου, όπου οι αιτήσεις συνδέσεων προβλέπεται να ξεκινήσουν από τις:

1. 15/6/2010 για  τα δίκτυα της περιοχής Αγίου Ονουφρίου.

2. 15/9/2010  για όλες τις υπόλοιπες περιοχές που ήδη καλύπτονται από δίκτυο ακαθάρτων.

Τα σχέδια των προαναφερθέντων συμβάσεων θα σταλθούν για άμεση έγκρισή τους από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Θερίσου και Ακρωτηρίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους σύμφωνα με τους προβλεπόμενους όρους αλλά και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για τη λήψη μιας σημαντικότατης απόφασης, η οποία θα σηματοδοτήσει και επίσημα την ενοποίηση ουσιαστικών έργων υποδομής, όπως των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 130 χιλιομέτρων, τα οποία κατασκευάστηκαν πρόσφατα με πόρους του Ταμείου Συνοχής και στους 4 περιαστικούς Δήμους, των οποίων η συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποχέτευσης Περιαστικών Δήμων αλλά και τη Διευθύνουσα Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Ένα τέτοιο γεγονός, εν όψει μάλιστα και του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη στην περιοχή μας, όπως αυτός διαμορφώθηκε με την ψήφιση του νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δεν μπορεί παρά μόνο θετικά να συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση αυτών των έργων, επομένως στην ταχύτερη και καλύτερη φροντίδα του ευρύτερου χερσαίου και υδάτινου οικοσυστήματος, δηλαδή στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νέου Δήμου μας. 

Με εκτίμηση,

 

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ

     ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ &

 ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Close Menu