Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου διευκρινήσεων διακοπής κυκλοφορίας και στάθμευσης σε Παρηγοριά & Δαράτσο 5ος2014

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 13/5/2014

Αριθ. Πρωτ.: 3066

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Χανίων και ιδιαίτερα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας, σας γνωρίζουμε ότι στο Δελτίο Τύπου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στις 13/05/2014 με Αριθ. Πρωτ.: 2999, το οποίο αναφερόταν στην έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ Δ. ΧΑΝΙΩΝ, ΥΠΟΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ», ανακοινώθηκαν μόνο το σύνολο των περιοχών και των δρόμων στους οποίους μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο, δηλαδή χωρίς την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και αποτελούν περίπου το 40% του συνόλου των δρόμων στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων.

Οι υπόλοιποι δρόμοι θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, σε συνδυασμό με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού από την αρχαιολογική υπηρεσία για την επίβλεψη των σχετικών εργασιών.

          Αναλυτικοί χάρτες με το σύνολο των δικτύων που θα κατασκευαστούν στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου, σε όλη την επικράτεια της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας, είναι διαθέσιμοι σε κάθε ενδιαφερόμενο στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στις Μουρνιές.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές και οι δρόμοι, χωρίς επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, είναι οι παρακάτω:

  • Σταλός – Κάτω Σταλός: Οδός Κ. Παλαμά, Ποσειδώνος, Μαλινδρέτου,
  • Γαλατάς: Οδός Ελευθερίας, Ελευθέρων Σκοπευτών, Κατράκη, Δαιδάλου, Δημ. Κατσιφαράκη, Πατρόκλου, Αχιλλέως, Ελ. Βενιζέλου, Στεφ. Ζωγραφάκη, Γεωργίου Θεοδωράκη, Ασκληπιού
  • Καλαμάκι: Οδός Κνωσού, Φαλασάρνης, Βεργίνας, Δικτύνης, Πάροδος Αγ. Φανουρίου
  • Δαράτσο: Οδός Ελ. Βενιζέλου, Γιακουμάκη, Σφακίων, Αναπαύσεως, Γεωργίου Βερυκάκη, Βεχάκηδων (Δημοκρατίας), Μιγιάκη, Θεόφ. Βαμβουνάκη, Μαλαθύρου, Καντάνου, Πρεβελάκη, Παράλληλη Εθνικής Οδού (ΒΟΑΚ), Ρόδων, Κιλελέρ, Γρ. Λαμπράκη
  • Παρηγοριά: Οδός Δελφών, Λέοντος Κονταρού (Αγ. Σοφία), Κ. Φούμη

Σημειώνεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό σύμβασης 5.299.570,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ενώ η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται σε 18 μήνες και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή περίπου 28,5 χιλιομέτρων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, τα οποία αποσκοπούν τόσο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όσο και στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσίων ακτών της περιοχής που είναι βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα δίδεται σε χρήση τμηματικά, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης περίπου 2.300 ιδιοκτησίες και έτσι από το 55% των ιδιοκτησιών που είναι συνδεδεμένες με την αποχέτευση σήμερα, να φτάσουμε στο 95%, καλύπτοντας έτσι το σύνολο σχεδόν της Νέας Κυδωνίας.

Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην προστασία της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην προστασία της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και των ακτών της, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις περαιτέρω προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

 

Με εκτίμηση,

 

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ

Προϊστάμενος Τμήματος

Δημοσίων Σχέσεων & ΕπικοινωνίαΣ

Close Menu