Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Μήνυμα του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για την παγκόσμια ημέρα νερού 22-3-2008

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

κ. ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΑΛΛΑ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 22/03/2008.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, μετά από απόφαση του Ο.Η.Ε. το 1992, κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου της Παγκόσμιας Ημέρας για το ΝΕΡΟ, η οποία φέτος συμπίπτει με τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Υγιεινής, αξίζει να θυμόμαστε όλοι μας, όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα, αυτό το ανυπολόγιστης αξίας αγαθό για την ίδια μας την ύπαρξη που λέγεται ΝΕΡΟ.

Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, στο οποίο όλα αλλάζουν με επιταχυνόμενους ρυθμούς, το Νερό, η βασική πηγή ζωής, άρχισε να αποτελεί στοιχείο ανταγωνισμού και περιοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη. Η ψευδαίσθηση της αφθονίας του δεν επιτρέπει εύκολα να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ότι δηλαδή με την πάροδο του χρόνου το γλυκό νερό και ιδιαίτερα το πόσιμο, τείνει να μετατραπεί σε αγαθό σε ανεπάρκεια. Το βλέπουμε να τρέχει από τη βρύση μας και νομίζουμε ότι δεν θα τελειώσει ποτέ! Τα τελευταία όμως χρόνια παρατηρούμε ολοένα και εντονότερα μια συνεχή και παρατεταμένη επικαιρότητα του προβλήματος της λειψυδρίας, που απ΄ ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει και στον τόπο μας για αρκετό καιρό. Επομένως, οφείλουμε ή καλύτερα επιβάλλεται, καθοδηγούμενοι από την εκτίμηση της πολυτιμότητας του νερού, να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, αφενός ότι πρέπει να περιορίσουμε τις σπατάλες και τις καταχρήσεις του μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες και αφετέρου ότι απαιτείται να διασφαλίσουμε τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά που διαφυλάττουν την υγιεινή μας διαβίωση, ούτως ώστε να μην μας λείψει ποτέ.

Με γνώμονα τους παραπάνω στόχους η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ένας από τους κύριους και νόμιμους διαχειριστές υδατικών πόρων και κυρίως πόσιμου νερού και υγρών αποβλήτων στο Νομό μας, έχει αναλάβει και εκτελεί με ορθολογικό σχεδιασμό και έγκαιρο προγραμματισμό, μια σειρά από έργα που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση τόσο της πόλης μας όσο και των γύρω περιοχών, αλλά παράλληλα ενημερώνει και στηρίζει κάθε εκδήλωση ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας.

Έτσι πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε σημαντικά στην εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας και ποιότητας νερού, αλλά και όλων εκείνων των παραμέτρων ενός υγιούς περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές, ικανού να συντηρήσει μια αποδεκτή ποιότητα ζωής και επιτυγχάνοντας τελικά τον πολυπόθητο στόχο της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

Μόνο με τη συντονισμένη δράση των αρμόδιων φορέων και των υπεύθυνων πολιτών

μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση,

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ

     ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ &

 ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Close Menu