Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Δελτίο Tύπου επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων 11ος 2012

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 1/11/2012

Αριθ. Πρωτ. 5683 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Στα πλαίσια του θεματικού έτους 2012-2013, το οποίο είναι αφιερωμένο στο Ανθρωπογενές περιβάλλον και την Αειφόρο Διαχείριση, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α’/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνδιοργανώνουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, μια επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων με θέμα «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: εννοιολογικές και διδακτικές προσεγγίσεις και οριοθετήσεις».

             Κεντρική εισηγήτρια θα είναι την κ. Πολυξένη Ράγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. ενώ στο δεύτερο μέρος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων: σχεδιασμός – οργάνωση και υλοποίηση ενός project καινοτόμου δραστηριότητας στο σχολείο».

             Η παραπάνω ημερίδα πραγματοποιείται επειδή πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη πρέπει να εμπεριέχει τα χαρακτηριστικά μιας ποιοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας με επιπρόσθετο κριτήριο τη δυνατότητα ανάπτυξης των αξιών της αειφορίας, να εστιάζεται στη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην ανθρωπότητα και το βιοφυσικό της περίγυρο, καθώς και στους τρόπους προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της ορθολογιστικής χρήσης των φυσικών πηγών.

Σε συνέχεια της ημερίδας αυτής και πιο συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου 2012, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό, προγραμματίζουμε συνάντηση των σχολείων εκείνων που θα υλοποιούν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς κάποιο καινοτόμο πρόγραμμα με σχετική θεματολογία. Σκοπός της συνάντησης αυτής θα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και η στήριξη της κάθε παιδαγωγικής ομάδας. Τέλος τον Ιούνιο, στα πλαίσια μιας οργανωμένης εκδήλωσης, κάθε σχολείο θα μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνολικής εργασίας του.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και αναλυτικά το πρόγραμμά της έχει ως εξής:

Πρόγραμμα Επιμορφωτικής Ημερίδας

«Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πνευματικό Κέντρο Χανίων

8:30 – 9:00:    Προσέλευση.

9:00 – 9:15:   Χαιρετισμοί.

 

9:15-10:30:   «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: εννοιολογικές και διδακτικές προσεγγίσεις και οριοθετήσεις» Πολυξένη  Ράγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

10:30-11:00:  «Αειφόρος Διαχείριση Υδατικών Πόρων στο Δήμο Χανίων» Δρ. Μιχάλης Ζουμαδάκης, Βιολόγος, Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. – Συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

11:00-11:30:  Διάλειμμα.

11.30-14.00:  Βιωματικό Εργαστήριο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός σχεδίου εργασίας (project) καινοτόμου δραστηριότητας στο σχολείο – Συζήτηση. Πολυξένη Ράγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Φωτεινή Χαραλαμπίδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Χανίων.

Με εκτίμηση,

 

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ                                    Φωτεινή Χαραλαμπίδου

            ΒΙΟΛΟΓΟΣ                                                     ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ    

           ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ &                             Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

         ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.                         ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χανίων

Close Menu