Skip to main content
search
Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 22-3-2015

By 12-05-2017April 7th, 2021No Comments

ΧΑΝΙΑ 20/03/2015

Αριθ. Πρωτ. 1415

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

22/03/2015

        Με την ευκαιρία του εορτασμού, μετά από απόφαση του Ο.Η.Ε. το 1992, κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου της Παγκόσμιας Ημέρας για το ΝΕΡΟ, αξίζει να θυμόμαστε όλοι μας, όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα της ζωής μας, αυτό το ανυπολόγιστης αξίας αγαθό για την ίδια μας την ύπαρξη, που λέγεται ΝΕΡΟ.

Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, στο οποίο όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, το Νερό, η βασική πηγή ζωής μαζί με τον αέρα, άρχισε να αποτελεί στοιχείο ανταγωνισμού και περιοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη. Η ψευδαίσθηση της αφθονίας του δεν επιτρέπει εύκολα να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ότι δηλαδή με την πάροδο του χρόνου το γλυκό νερό και ιδιαίτερα το πόσιμο, τείνει να μετατραπεί σε αγαθό σε ανεπάρκεια. Το βλέπουμε να τρέχει από τη βρύση μας και νομίζουμε ότι δεν θα τελειώσει ποτέ! Τα τελευταία όμως χρόνια παρατηρούμε ολοένα και συχνότερα να βρίσκεται στην επικαιρότητα το πρόβλημα της λειψυδρίας, που απ΄ ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει και στον τόπο μας πολύ πιο σύντομα απ’ ότι πιστεύαμε. Επομένως, οφείλουμε ή καλύτερα επιβάλλεται, καθοδηγούμενοι από την εκτίμηση της πολυτιμότητας του νερού, να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, αφενός ότι πρέπει να περιορίσουμε τις σπατάλες και τις καταχρήσεις του μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, ούτως ώστε να μην μας λείψει ποτέ και αφετέρου ότι απαιτείται να διασφαλίσουμε τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά που διαφυλάττουν την υγιεινή μας διαβίωση.

Με γνώμονα τους παραπάνω στόχους η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ένας από τους κύριους και νόμιμους θεσμικούς φορείς του τόπου μας, που διαχειρίζεται υδατικούς πόρους μέσω πληθώρας διαφορετικών υποδομών, είτε για τις ανάγκες της ύδρευσης και της άρδευσης, είτε για την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων, έχει αναλάβει, εκτελεί, λειτουργεί και συντηρεί με ορθολογικό σχεδιασμό και έγκαιρο προγραμματισμό, μια σειρά από έργα που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση τόσο της πόλης μας όσο και των γύρω περιοχών, αλλά παράλληλα ενημερώνει και στηρίζει κάθε εκδήλωση ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας σχετικά με αυτά τα θέματα.

Έτσι πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε σημαντικά στην εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας και ποιότητας νερού, αλλά και όλων εκείνων των παραμέτρων ενός υγιούς περιβάλλοντος, ικανού να συντηρήσει μια αποδεκτή ποιότητα ζωής για τις επόμενες γενιές, επιτυγχάνοντας έτσι τον πολυπόθητο στόχο της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

Μόνο με τη συντονισμένη δράση

αρμόδιων φορέων και υπεύθυνων πολιτών

έχουμε ελπίδα να πετύχουμε τον στόχο μας.

Close Menu